Сочни задушени пилешки дробчета с лук
Чеснови пилешки добчета на тиган с лют пипер, майоран и лук.
Необходими продукти:
- 1 кг пилешки дробчета
- 150 г лук (1 много голяма или 1 средна и 1 малка глава)
- 2 с.л. олио
- 4 скилидки чесън
- 1 ч.л. сол
- 2 ч.л. сух майоран
- 1-2 с.л. лют пипер на люспи
- 100 мл вода
- пресен магданоз листа за поръска при поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Пилешките дробчета почистете и по желание разполовете.
2. Нарежете лука на парченца, а чесъна - на тънки шайби.
3. Сгорещете олиото на умерен огън в тиган и запържете в него лука за 3 минути. После добавете и чесъна и гответе докато лукът позлатее - около 1-2 минути.
4. Изсипете дробчетата в тигана, бъркайте 2 минути докато побелеят от всички страни.
5. Овкусете със сол, майоран и лют пипер, размешайте, налейте водата, захлупете с капак, намалете огъня на умерен към слаб и оставете да се задушава под капак за 6-7 минути.
6. Махнете от котлона, опитайте на соленост и за финал поръсете с листенца пресен магданоз.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ