Сос с орехи и риган
Орехов сос със сметана.
Необходими продукти:
- 1 ч.ч. орехи
- 2 с.л. пресен риган, нарязан
- 2½ ч.ч. зеленчуков бульон
- 2 с.л. брашно
- 3 с.л. масло
- ½ ч.ч. сметана
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. В кухненски робот, сложете орехите и ригана и смесете на фина прах. Сложете ги в тенджерка и покрийте с бульона. Оставете да заври на много слаб огън.
2. Междувременно сгорещете масло в сруг съд и изчакайте да се разпени. Прибавете брашното и разбъркайте до получаването на паста, но не бива да покафенява.
3. Прибавете орехите и бульона бавно, като разбърквате и гответе за около 1 мин. или докато сместа стане гладка и започне да се сгъстява. Прецедете през фина цедка.
4. Прибавете сметаната, сол и пипер на вкус и пюрирайте в блендера.
5. Поднесете с паста по избор или равиоли.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ