Сос за мазане с бекон и крема сирене
Печен бекон в крема сирене с пресен лук.
Необходими продукти:
- 500 г бекон на слайсове (тънки)
- 2 опаковки (х 240 мл всяка) крема сирене Филаделфия
- 3 с.л. майонеза
- 1-2 стръка зелен лук
- 100 г орехи
Начин наприготвяне:
1. Ореховите ядки разстелете в тава, застлана с хартия за печене и запечете за 10 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна. Може вместо това да ги жаренете на сух тиган. Идеята е да си освободят ароматите.
2. Лентите бекон запечете двустранно на сух тиган. След това посатвете върху домакинска хартия за 5-6 минути, за да попие мазнината им.
3. В купа смесете майонезата и крема сиренето. Наситнете лука и с нож нарежете запечените орехи. Прибавете в дипа.
4. Наситнете и бекона. Вкарайте го в общата смес и разбъркайте добре.
5. Поднесете като мезе за боцкане или сос за мазане на хляб, сухари, солени бисквити, крекери и дори тортиля чипс. Много е апетитно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ