Регистрация

Сос за мазане с бекон и крема сирене

Сос за мазане с бекон и крема сирене
Лесно   |   Порции 5   |   Видяна: 1231

Печен бекон в крема сирене с пресен лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г бекон на слайсове (тънки)
  • 2 опаковки (х 240 мл всяка) крема сирене Филаделфия
  • 3 с.л. майонеза
  • 1-2 стръка зелен лук
  • 100 г орехи

Начин наприготвяне:

1. Ореховите ядки разстелете в тава, застлана с хартия за печене и запечете за 10 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна. Може вместо това да ги жаренете на сух тиган. Идеята е да си освободят ароматите.

2. Лентите бекон запечете двустранно на сух тиган. След това посатвете върху домакинска хартия за 5-6 минути, за да попие мазнината им.

3. В купа смесете майонезата и крема сиренето. Наситнете лука и с нож нарежете запечените орехи. Прибавете в дипа.

4. Наситнете и бекона. Вкарайте го в общата смес и разбъркайте добре.

5. Поднесете като мезе за боцкане или сос за мазане на хляб, сухари, солени бисквити, крекери и дори тортиля чипс. Много е апетитно.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. пай
  2. 70
  3. епизод
  4. пика
  5. 31
  6. бар
  7. магданоз
  8. 19
  9. боб

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта