Сорбе от манго с мед
Домашен сладолед от манго с йогурт.
Ако сте си купили манго или друг плод, който все още чака реда си да бъде схрускан или впрегнат в сладкиш, опитайте да си направите домашно сорбе. Това е полузамразен сладоледен сладкиш от плодове с подсладител и лек сос. Един от най-лесните варианти на десерта показва каналът Dazzle Spoon.
Мангото се почиства от неядливата костилка и обелката и се реже на парчета. Те се прибират във фризера докато почти замръзнат. Следва да се добавят в купата на блендера или чопъра, а към тях да се прибави мед и кисело мляко. Можете да импровизирате с добавка на мента, още плодове, канела и 1 с.л. ароматен алкохол - ром, бренди или коняк. След това пюрирате.
Ако няма да сервирате директно или сте направили голямо количество, можете да приберете във фризера и да извадите час преди консумация. Ако ли не - прехвърлете в купичка съдържанието на блендера, украсете по желание с листенца мента и хапвайте. Внимавайте - студеничко е и създава опасност за гърлото.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ