Регистрация

Солен хлебен пудинг с кренвирши, праз и кашкавал

Солен хлебен пудинг с кренвирши, праз и кашкавал
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 1247

Пица от стар хляб с кренвирши, кашкавал, праз лук, домат и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 5 яйца
  • 1,5 ч.л. сол
  • 1 ч.л. универсална подправка тип вегетина
  • праз лук - няколко листенца и 10 см от стеблото
  • 3 кренвирша
  • 150 г кашкавал или друго твърдо сирене по желание
  • 6 филийки тостерен хляб (от малките) или подобно количество стар хляб, който ви изостава
  • 1 с.л. олио
  • 20 г масло
  • листа копър
  • 1 домат

Начин на приготвяне:

1. Чукнете яйцата в купа, добавете сол и подправка и разбъркайте хубаво.

2. Наситнете празия лук и го изсипете при яйцата. Кренвиршите нарежете на колелца и също прибавете.

3. Рендосайте кашкавала, заделете си 1/3 от него, а останалото изсипете в купата.

4. Нарежете хляба на крутони и добавете към останалите продукти. Разбъркайте нежно, но много добре, за да се напоят хлебчетата.

5. В тиган с незалепващо покритие сипете олиото, добавете маслото, пуснете на умерен огън и щом се разтопи, изсипете яйчената смес. Заравнете отгоре, сложете капак и оставете да се готви 10 минути.

6. През това време наситнете листата копър и нарежете домата на полумесеци.

7. С помощта на чиния обърнете пудинга. Когато изпечената страна е вече отгоре, поръсете със заделения кашкавал, подредете резени домат и завършете с листенцата копър. Оставете под капа за още 4 минути.

8. Поднесете топло и хапвайте скоро след готвенето, за да се насладите на пълните вкусови качества на ястието.

 

Източник: YouTube/Schnelles Rezept

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта