Солен кекс с цели варени яйца
Солен кекс със сирене и яйца и заливка от сос с кайма.
Солените кексове са идеален домашен заместител на пиците и сандвичите, а и страхотна стабилна семейна закуска или храна, която да се пъхне в раницата за по-късно. Кейк със сирене и варени яйца готвят в канала Tasty като на финала по желание се прави сос от мляно месо, с който да се поднесе, ако няма да се хапва на крак.
За начало се варят яйца, а докато те станат готови, можете да си забъркате тестото - от брашно, още яйца, мляко, олио и стабилно количество рендосано жълто сирене - чедър или друго по избор. Сварените яйца се шокират в ледена вода и се обелват, като трябва да останат цели. Половината от кексовата смес се разпределя в намаслена формичка. Отгоре се редят яйцата, набучват се леко навътре в тестото и се покриват с останалата смес. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за 45 минути.
А през това време можете да си направите заливката като запържите вътрешността на наденички или кайма с масло, добавите брашно, после и мляко и овкусите със сол, пипер и кимион. Готовият кекс се оставя да почине и се залива с млечно-месния сос по желание. Точните продукти и стъпки на направа - гледайте във видеото.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ