Солен кекс с пилешки мръвки и кашкавал
Лесен вълчи кекс с пилешко месо и сирене.
Необходими продукти:
- 500 г пилешко филе
- 150 мл мляко
- 2 яйца + щипка сол
- 300 г брашно
- 1/2 ч.л. бакпулвер (4-5 грама)
- сол и пипер
- 50-80 г кашкавал
- 10-15 г масло
Начин на приготвяне:
1. Пилешкото филе нарежете на малки парченца. Поръсете със сол и пипер, залейте с олиото, разбъркайте и оставете настрана.
2. Изсипете млякото в купа, чукнете отгоре яйцата и добавете щипка сол. С миксер разбийте.
3. Пресейте брашното с бакпулвера върху млечния сос и разбъркайте, за да се инкорпорират сухите съставки. След това можете да продължите с бъркалките за тесто на миксера докато се получи лепкаво много гъсто кексово тесто.
4. Прибавете пилешките хапки и рендосайте кашкавала на едро ренде. По желание добавете сол и пипер. С вилица разбъркайте, за да се разпределят съставките в тестото.
5. Намажете хубаво и щедро дъното и стените на терин или друга неголяма тава за кексове с масло. Изсипете отгоре забърканото тесто.
6. Заравнете доколкото е възможно и пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 35-40 минути. На финала на печенето наблюдавайте горната кора. Ако започне да прегаря, извадете.
7. Изчакайте да почине 5-10 минути и извадете от формичката. Нарежете на парчета и си хапнете за основно или закуска. Можете да пъхнете в кутия в чантата за прихапване.
Източник: YouTube/Рустам Исмаилов
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ