Регистрация

Солени бухти със сирене и чубрица



Солени бухти със сирене и чубрица
Средно   |   Порции 20-25 броя   |   Видяна: 1815

Пържени бухтички със сирене и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Домашни бухти се готвят в Кухнята на Звездев, като своеобразните солени понички се ароматизират с чубрица и се обогатяват от добавката на сирене. Направата им напомня на замесването на парено тесто за кроасани, но е една различна идея за спретване на традиционната бабина закуска.

Първо в тенджера се налива вода, посолява се и се добавя масло. Щом течността кипне, в нея се изсипва брашното и се маха от огъня. Бърка се енергично, докато се оформи тесто, което се отлепя от стените на съда. Следва да се прехвърли в друг съд, да се овкуси с чубрица или самардала (или сминдух) и да се добави яйце. Разбива се с миксер. После в тестото се рендосва сирене, разбърква се, добавя се още едно яйце и се разбърква финално.

В тиган с голямо количество сгорещено олио се пържат бухтички. Тях най-лесно ще оформите като с мокра лъжица гребнете от сместа и с друга мокра лъжица отчегъртате загребаното. След 2-3 минути бухтите се обръщат, за да се изпържат и от другата страна. Най-добре е да готвите на умерен огън, за да не прегорят корите. Вадете в съд, застлан с домакинска хартия, за да попие излишната мазнина.

Можете да сервирате порсъени с пудра захар, с лютеница за топкане и допълнително сиренце.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта