Сметанова супа с наденица и картофи
Картофена супа с кайма и сметана.
Бон Апети
Излъчен на 02.01.2018
Супа Тоскана - плод на италиано-американското кулинарно въображение готвят Лора и Стоян за начало на новата 2018-а година. Идеална трезве чорба или просто вкусно и сгряващо ястие с месо, картофи и спанак в сметанов сос - това е храната, която се получава. За нея можете да използвате както сурова наденица, ценна заради подправките си, така и кайма, която обаче трябва добре да овкусите.
Наденицата се вади от червото и се запържва в сгорещена мазнина. Към нея се добавят наситнени лук и чесън, готви се известно време, след това се залива с пилешки бульон, добавят се картофи, нарязани на кубчета и се оставя да ври докато омекнат картофите. Следва да налеем течна животинска сметана, за да превърнем супата в американски чаудър. Добавяме листенца спанак за повече витамини, изчакваме да кипне и махаме от котлона.
Горещата супа се сервира в индивидуални порции като се поръсва за финал с настърган пармезан.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ