Сладолед от авокадо и кондензирано мляко
Домашен сладоледен сандвич от кокосови бисквити със сладоледена топка с лимон и авокадо.
Бон Апети
Излъчен на 17.07.2017
Домашен сладолед от авокадо - звучи модерно и интересно, но и някак плашещо, че не е лесно да се направи вкъщи. Напротив! Лора и Стоян доказват, че дори и да нямаме машина за сладолед, пак можем да подберем продуктите така, че да се получи гладка сладка текстура с летен плодов акцент. За целта в купа смесваме сърцевината на 2-3 плода авокадо с консерва кондензирано мляко, сметана и лимонов сок или сок от лайм, който ще придаде още по-силна свежест на десерта. После пюрираме, прехвърляме в метална купа и замразяваме, като разбъркваме през 40-тина минути, за да не се образуват ледени бучки от сладкия крем.
Водещите предлагат да поднесем сладоледа като сандвич и затова правим бесквити целувки също с плодов аромат. Битите белтъци се подслаждат със захар и се ароматизират с кора от лайм или лимон и кокосови стърготини. След това се изпичат на нисък градус в тава, застлана с хартия за печене. Накрая слагаме една охладена бисквитка в чинията, гарнираме с щедра топка сладолед и захлупваме с втора. Ето изискан десерт, подходящ за семейството и гостите в топлите летни дни.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ