Сладоледен сладкиш от праскови
Сорбе с праскови, кисело мляко и мед.
Прасковено сорбе - един разхлаждащ летен десерт, в който дори не се добавя ароматен алкохол (е ако искате - сложете си 1-2 ч.л. ром, коняк или ликьор). Но по-важните неща за сладкиша са, че се приготвя страшно бързо и лесно, здравословен е и може да прекара в хладилника няколко дни или да престои във фризера с месеци.
Идеята е на канала "Dazzle Spoon", а изпълнението ще ви грабне с лекотата си. Прасковите се нарязват на кубчета. По желание можете да обелите преди това. Вместо праскови можете да използвате всякакви други плодове и дори да миксирате няколко вида. А щом замръзнат, влизат в купата на пасатора. Към тях се добавя кисело мляко или заквасена сметана и мед на вкус. Подправки като ванилия или канела, също се връзват добре. Всичко се превръща в ледено пюре и се сервира с парчета пресни плодове и листенца мента по желание за украса.
Как точно се прави - гледайте във видеото!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ