Сладко руло от моркови с ябълки и сушени плодове
Десертно руло с тесто от моркови и яйца и плънка от ябълки и стафиди.
Необходими продукти:
- 2 ябълки
- 50-70 г сушени кайсии
- 50-70 г суешни сини сливи без костилки (можете да замените със сушени череши, стафиди или други дребни сушени плодове)
- 300-350 г морков
- 4 яйца
- щипка сол
- 100 г захар
- 3 с.л. олио
- 130 г брашно
- 1 ч.л. бакпулвер
- пудра захар за поръска по желание
Начин на приготвяне:
1. Накиснете в гореща вода избраните от вас сушени плодове. Застелете голямата тава за фурна с хартия за печене.
2. Обелете ябълките, почистете и рендосайте. Разпределете върху хартията като не е необходимо да се получава плътен пласт. Просто се стремете да са сравнително равномерно.
3. Сушените плодове отцедете от водата, нарежете на ситно с нож и разпределете върху ябълките.
4. Чукнете яйцата на стайна температура в купа, добавете щипка сол и бъркайте с миксер на бавна степен 4 минути. Добавяайте захарта постепенно и продължавайте да бъркате вече на умерена степен още 5-6 минути - докато се получи гъст бял крем.
5. Рендосайте морковите на ситно ренде и ги прибавете в крема заедно с олиото. С шпатула разбъркайте нежно, за да не спаднат яйцата.
6. Поръсете отгоре брашното през сито и бакпулвера и пак с шпатулата нежно разбъркайте.
7. Залейте плодовете с тестото, загладете с шпатулата и пъхнете тавата в предварително загрята на 180 градуса фурна за 17 минути.
8. Още докато сладкишът е топъл, го отлепете от хартията и прехвърлете върху кърпа или стреч фолио. С помощта на кърпата или фолиото завийте на руло и оставете да изстине за 1 час. Така ще запази формата си.
9. Поръсете с пудра захар по желание и нарежете на напречни рулца.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ