Регистрация

Сладко-пикантна пица с мед и сирене

Сладко-пикантна пица с мед и сирене
Средно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 3981

Люта пица без месо с чушки по индийски.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 1 чаша вода
  • 3 чаши брашно
  • половин чаша мед
  • 1 ч.л. сол
  • 1 пакет активна суха мая
  • ¼ чаша зехтин
  • 1 ч.л. канела
  • 1 ч.л. индийско орехче
  • 1 ч.л. карамфил, смлян
  • 1 ч.л. универсална подправка, смляна
  • 1 ч.л. ванилов екстракт
  • черен пипер по желание

 За плънката:

  •  1 консерва доматен сос
  • ¼ чаша захар
  • пикантна подправка по ваш вкус
  • 2 чушки камби
  • 1 и половина пакет настъргано сирене

Начин на приготвяне:

На тестото:

1. Сложете водата да заври леко и веднага я изсипете в купа.

2. Добавете сол и мед и разбъркайте много добре. Добавете мая и оставете да престои за 5-10 минути.

3. Добавете 1 чаша брашно и зехтин и разбъркайте добре. Добавете пипер, канела, индийско орехче, карамфил, универсална подправка и ванилия. За да получите още по-пикантен вкус, удвоете, или дори утроете количеството универсална подправка, карамфила, индийското орехче и канелата. Добавете останалото брашно и замесете лепливо тесто. Можете да добавяте още брашно или вода, по една чаена лъжичка, докато получите подходящата консистенция. Когато добавяте вода или брашно, добавяйте една по една чаена лъжичка, като месите през това време, за да получите добра плътност на тестото.

4. Сложете тестото в купа и покрийте с чиста тензухена кърпа или хавлиена кърпа, за да може то да се надигне за около час.

5. Междувременно можете да започнете да правите плънката (имате достатъчно време). След като тестото се надигне, премесете го и оставете да се надигне втори път.

6. Повторете колкото пъти искате, за да получите по-пухкава коричка.

На плънката:

1. Загрейте доматения сос на средна температура и сложете в него захар и пикантна подправка. Можете да сложите и каквито други подправки искате.

2. Междувременно, измийте и нарежете чушките. Разточете тестото и го застелете върху намазнена и наръсена с подправки тава за печене.

3. Когато сосът е топъл, разстелете слой от него върху тестото. Добавете тънък слой сирене, чушки, каквито други неща искате и завършете с един последен слой сирене.

4. Печете на 220 градуса за около 15-20 минути, или докато коричката покафенее. Получава се дебела, питателна 40-45 см пица, която стига за 2-3 порции.

 

Източник: opensourcefood

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта