Сладко-кисела-люто-солена салата от краставици
Салата с четири вкуса - пресни краставици с чесън, захар, лют пипер и оцет.
Необходими продукти:
- 2-3 краставици - общо около 500 г
- 50-тина г лук по желание
- 1,5 с.л. кафява захар
- 1 ч.л. червен пипер
- 2-4 скилидки чесън
- 2 с.л. ябълков оцет или друг нежен оцет
- 2 с.л. зехтин или сусамово олио
- 1,5 с.л. сусамово семе - може само бяло или да миксирате бяло с черно
- 1/2-1 ч.л. лют пипер
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Краставиците измийте добре и нарежете с все кората на кръгчета с дебелина около 1/2 см до 1 см. Посолете и оставете в купа на стайна температура за 30 минути. След това с ръкавица настискайте, за да се отпуснат краставичките.
2. Поръсете подправките и намачкания на паста чесън, настискайте нежно отново.
3. Добавете силно наситнения лук, покапете с оцета, разбъркайте, овкусете със зехтина и разбъркайте отново.
4. На финала поръсете със сусамови семена и поднесете или приберете в хладилник до момента на поднасяне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ