Регистрация

Сладки Сюрприз с глазура

Сладки Сюрприз с глазура
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 4007

Десерт за кафе с шоколад и канела.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 чаши брашно
  • 1 чаша какао на прах
  • 1/2 чаена лъжичка сода бикарбонат
  • 1/2 чаена лъжичка сол
  • 1/2 чаша разтопено масло
  • 1 чаша захар
  • 1 яйце
  • 1/2 чаша мляко
  • 1 пакетче ванилия

За шоколадовата глазура:

  • 2 чаши захар
  • 4 супени лъжици масло, разтопено и охладено
  • 1/4 чаша какао на прах
  • 1/4 чаша мляко
  • 1/4 чаена лъжичка ванилия

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната до 180 градуса. В дълбока купа разбийте добре брашно, какао на прах, сода бикарбонат и сол. Оставете настрана.

2. Смесете захарта и маслото и ги разбъркайте с миксера /приставка с лопатки/ няколко минути до получаване на пухкава смес.

3. Добавете мляко, 1 яйце и ванилия, разбъркайте до получаване на хомогенна смес. После добавете и сместа с брашното и какаото, и отново разбийте добре.

4. Използвайте супена лъжица и разлейте сместа във форми за сладки. Печете докато сместа започне да набъбва и да се втвърдява. 10-12 минути

5. Размажете шоколадова глазура по повърхността на сладките.

На глазурата:

1. Сипете захарта в дълбока купа. Разбийте я заедно с маслото и какаото на прах. Добавете мляко и ванилия, разбийте до получаване на хомогенна смес.

Тези сладки загарят много лесно. Докато ги печете не отделяте очи от тях.


Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. 40
  2. 6
  3. Чер
  4. 64
  5. Червени картофи
  6. 2
  7. 96
  8. ?
  9. яб
  10. праз

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта