Сладки Сюрприз с глазура
Десерт за кафе с шоколад и канела.
Необходими продукти:
- 2 чаши брашно
- 1 чаша какао на прах
- 1/2 чаена лъжичка сода бикарбонат
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 1/2 чаша разтопено масло
- 1 чаша захар
- 1 яйце
- 1/2 чаша мляко
- 1 пакетче ванилия
За шоколадовата глазура:
- 2 чаши захар
- 4 супени лъжици масло, разтопено и охладено
- 1/4 чаша какао на прах
- 1/4 чаша мляко
- 1/4 чаена лъжичка ванилия
Начин на приготвяне:
1. Загрейте предварително фурната до 180 градуса. В дълбока купа разбийте добре брашно, какао на прах, сода бикарбонат и сол. Оставете настрана.
2. Смесете захарта и маслото и ги разбъркайте с миксера /приставка с лопатки/ няколко минути до получаване на пухкава смес.
3. Добавете мляко, 1 яйце и ванилия, разбъркайте до получаване на хомогенна смес. После добавете и сместа с брашното и какаото, и отново разбийте добре.
4. Използвайте супена лъжица и разлейте сместа във форми за сладки. Печете докато сместа започне да набъбва и да се втвърдява. 10-12 минути
5. Размажете шоколадова глазура по повърхността на сладките.
На глазурата:
1. Сипете захарта в дълбока купа. Разбийте я заедно с маслото и какаото на прах. Добавете мляко и ванилия, разбийте до получаване на хомогенна смес.
Тези сладки загарят много лесно. Докато ги печете не отделяте очи от тях.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ