Сладки картофи с червен лук и сирене
Запечени картофи с топинг от сирене.
Необходими продукти:
- 4 големи сладки картофа
- ½ глава червен лук, нарязан
- 150 грама сирене
- ½ чаша кориандър, нарязан
- 2 скилидки чесън
- 1 чаена лъжица сушен лют пипер
- кимион
- зехтин
- сол
Начин на приготвяне:
1. Варете сладките картофи на пара, докато омекнат, но без да стават на каша. Отнема около 15-30 минути, в зависимост от големината на картофа.
2. След като са готови оставете картофите в студена вода. Докато изстиват, смесете добре чесъна, пипера, кориандъра и сиренето.
3. Нарежете картофите на шайби с големина около един сантиметър.
4. Върху лист кухненска хартия поставете една шайба картоф. Върху нея малко лук, а след това малко от микса със сирене. Всяка порция трябва да съдържа три парчета картофи, като върху сиренето най-отгоре поръсвате с малко кимион.
5. Печете за около 10-15 минути на висока температура, докато сиренето леко покафенее.
6. Овкусете със зехтин, кориандър и сол на вкус, непосредствено преди сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ