Сладкиш с карамел, шоколад и портокалов дъх
Торта от крем карамел с шоколад и портокали.
Бон Апети
Излъчен на 13.01.2017
Този сладкиш се нарича флан, защото е направен на основата на крем карамел, но лесно можете да го опишете и като карамелено-шоколадова торта без блат. Първо карамелизираме захарта с портокалов сок, след това я изливаме на дъното на тавата за сладкиши и отгоре поръсваме с портокалови кори. После приготвяме яйчен крем с кондензирано мляко и го обединяваме с млечен крем, в който сме разтворили тъмен шоколад. Подправяме с ванилия и изиспваме върху карамела в тавичката. Печем за половин час, обръщаме сладкиша върху поднос за торти и поднасяме. Ясно си личат пласта от шоколад, който се е оттеглил на повърхността и наподобява тъмен блат. Следва ефирен яйчен крем, а за финал - карамелена коричка - изкусително и не особено трудно за приготвяне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ