Сладкиш от стар хляб с плодове
Сладкиш от стар козунак с крем сирене, яйца, мляко и боровинки.
Бон Апети
Излъчен на 01.08.2018
Хлебен пудинг с плодове правят Лора и Стоян, за да дадат идея какво се готви с останал стар хляб. Тъй като кулинарите избират хляб бриош, а малцина ще имат такув у дома си, можете да използвате и обикновен останал хляб, като намажете филийте със смес от кипнати 70 мл вода със 70 г захар и 50 г масло. Така вкусът ще се доближи до този на бриоша. А можете и просто да използвате стари козунаци.
Първо се прави заливката на сладкиша като в купа се разбиват яйца, добавя се ванилия, вино марсала, захар и разтопено масло. Хлябът се реже на филийки и се разпределя по дъното на намаслена тава. Отгоре се маже крем сирене, после се поръсва с цели боровинки и се реди втори ред филии. Те се заливат с яйчения сос и пудингът се оставя настрана за 30 минути, за да поеме соса. След това се запича на 190 градуса за 35 минути.
По желание можете да сервирате поръсен с пудра захар, с топка сладолед или с разбита заквасена сметана с мед или пудра захар.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ