Регистрация

Скалопини в бекон

Скалопини в бекон
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 2850

Морски скалопини в бекон и портокалов сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 10 морски скалопини
  • 10 парчета бекон
  • 2 ч.ч. пилешки бульона
  • 1 портокал
  • сол и пипер
  • масло (неосолено)

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително тенджера с двойно дъно.

2. Изцедете и прецедете с цедка сока на портокала.

3. Запържете бекона, но не до пълна готовност, за да не стане твърд, докато се сготвят скалопините.

4. Овкусете със сол и пипер скалопините от двете страни и разтопете достатъчно количество масло в неръждаем тиган на слаб огън. Когато маслото се разтопи, увеличете котлона до умерен, а щом започне да покафенява, прибавете скалопините. Изчакайте да се запържат по 2 мин. от всяка страна, без да ги разбърквате или местите в тигана.

5. След това ги извадете и заделете в чиния. Ако беконът е готов, можете да ги увиете, като използвате клечка за зъби, за по-здраво.

6. Отцедете излишното масло от тигана на скалопините. Върнете съда на котлона и увеличете огъня до средно-силен. Налейте бульона и половината портокалов сок. Остържете залепналото по дъното и разбъркайте за около 2 мин. и го прецедете в огнеупорен съд. Върнете отново в тигана прецедения сос и сложете на умерен огън.

7. Докато разбърквате от време на време соса, продължете с увиването на скалопините, докато увиете всички. Сложете ги в загрятата тенджера с двойно дъно, като можете да добавите и всички сокове, останали от месото. Варете 3 мин., докато се сгъстява сосът.

8. Добавете останалия портокалов сок в тиганчето със соса, намалете огъня до средно-слаб и не спирайте да разбърквате, за да не загори.

9. Когато скалопините са готови, ги извадете и пригответе чиния. Щом сосът се сгъсти до до желаната консистенция, полейте щедро количество върху скалопините и пондесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта