Семпли шишчета с риба
Шишчета от риба с лимонов сок и лук.
Необходими продукти:
- 500 г дебело рибно филе без кожа и кости
- 1 глава лук
- 1 лимон
- сол и черен пипер
- 2 с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
1. Рибните парчета нарежете на кубчета с дебелина около 2,5 см. Прехвърлете в купа, покапете с част от лимоновия сок, овкусете със сол и пипер и добавете половината глава наситнен лук. Разбъркайте добре и приберете в хладилник.
2. Изстискайте останалия лимонов сок и си го заделете в съд. Другата половина глава лук оставете цяла.
3. С лука намажете дървени или метални шишове. Нанижете на тях рибните филенца като оставяте по 0,5 см. отстояние.
4. Намажете наребрен тиган, грил или скара с лука. Сгорещете и намажете отново. Намазнете със зехтин. Подредете шишчетата да се пекат. Покапете с част от лимоновия сок.
5. След около 40-60 секунди обърнете, покапете пак с лимонов сок и продължете да готвите. Направете същото и с 4-те страни на рибните кубчета. При нужда посолете преди поднасяне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ