Регистрация

Свинско с наденица и картофи в бирен сос

Свинско с наденица и картофи в бирен сос
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 894

Задушено свинско в бира с бекон, наденички, картофи и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 г бекон - цяло парче, а не слайсове
  • 250 г наденица или малки наденички
  • 3 скилидки чесън
  • 3 с.л. олио
  • 800 г свинска плешка
  • 1 глава лук
  • 1 много голям морков или 2 по-малки
  • 1 с.л. брашно
  • 500 мл тъмна бира
  • 100-200 мл врялва вода
  • сол на вкус (1-1,5 ч.л.)
  • 4 големи картофа
  • 2 червени чушки
  • стрък пресен лук или листа магданоз по желание

Начин на приготвяне:

1. Нарежете бекона на правоъгълници, наденицата на полумесеци, а ако са малки наденички - на кръгчета. Месото разделете на 8 парчета. Морковите - на кръгчета, лука на полумесеци, чушките на правоъгълници, а скилидките чесън натиснете, за да се разпукат със страната на ножа.

2. Сгорещете на умерен огън олиото в голям тиган. Изсипете бекона, чесъна и наденичките, гответе и бъркайте 4-5 минути. Извадете в отделен съд и увеличете огъня на силен. Подредете месата в тигана и запечатайте за по 5 минути от страна докато хванат коричка. Извадете в отделен съд и намалете огъня отново на умерен.

3. Изсипете в събралата се мазнина от месото лука и морковите. Бъркайте 6-7 минути докато лукът потъмнее леко, а морковите хванат коричка. Върнете в ястието наденичките с бекон, поръсете брашното и мешайте 1 минута.

4. Залейте с бирата и щом закъкри, вкарайте в ястието и парчетата свинско месо. Осолете на вкус и по желание сипете врява вода. Сложете капак и оставете да се готви 30 минути на умерен към слаб огън.

5. Обелете картофите и ги нарежете на хапки. Добавете картофите и чушките в ястието, размешайте и оставете под капак докато картофите се разварят - около 30-40 минути.

6. Разпределете в индивидуални порции, залейте с част от соса и поръсете по желание с наситнен пресен лук или листа магданоз за разкош. Поднесете.

 

Източник: YouTube/Dozus Cook

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта