Регистрация

Печена бяла риба под гуакамоле

Печена бяла риба под гуакамоле
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1546

Риба на фурна с домати, авокадо и червен лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходии продукти:

  • 5 с.л. зехтин
  • 4 филета от бяла риба по около 200 грама всяко
  • сол и пипер
  • 1/2 глава червен лук (около 60 грама)
  • 1 авокадо
  • 300 г домати
  • по 1/2 ч.л. сол и пипер
  • 1 с.л. лимонов сок
  • 1 с.л. естрагон, ако имате (може босилек или розмарин - пресен, наситнен)
  • резен лимон за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Намажете с 1 с.л. зехтин тава. Поставете рибните филета в нея с частта, откъм която е била кожата - надолу. Коремната част трябва да гледа нагоре. Не на всяко филе си личи.

2. Поръсете филетата със сол и пипер и покапете с по 1/2 с.л. зехтин всяко филенце. Пъхнете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 5 минути.

3. През това време наситнете червения лук, авокадото и доматите и ги изсипете в купичка. Овкусете с по 1/2 ч.л. сол и пипер, налейте лимоновия сок, добавете естрагон или друга избрана от вас прясна наситнена подправка. Залейте със зехтина и разбъркайте хубаво.

4. Извадете тавата от фурната и разпределете полученото гуакамоле върху рибите. Ако ви остане от сместа сложете встрани в тавата. Върнете във фурната за още 3 минути.

5. След изваждане оставете да почива 2 минути и разпределете филетата в порции. Поднесете с резен лимон и гарнитура по желание - зеленчуци, ориз или картофи.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта