Свинско по филипински
Свинска кайма с ориз и китайски подправки.
Необходими продукти:
- 220 г свинска кайма
- 2 ч. л. соев сос
- 2 ч. л. оцет
- 2 ч. л. рибен сос
- 2 ч. л. кафява захар (или обикновена захар)
- 2 скилидки счукан чесън
- 1 малка глава нарязан лук
- черен пипер и сол
- 2 яйца
- зелен лук (по желание)
- даши
- задушен ориз (за предпочитане късозърнест)
Начин на приготвяне:
1. Приготввте маринатата като смесите оцета, соевия сос, рибения сос, кафявата захар, чесъна и солидно количество черен пипер и разбъркайте със свинската кайма. Оставете за малко да си почине.
2. Загрейте тиган с малко олио и запържете нарязания лук до покафеняване. Сложете и свинската кайма вътре и гответе докато месото се раздели и сготви.
3. Може да добавите и малко нарязан зелен лук, за да олекоти тежкото свинско. Можете да приготвите предварително и малко тамагояки (яйце с малко даши и захар). Навийте го докато се готви.
4. След това, в купа подредете слой желано количество ориз, покрийте със свинското и отгоре подредете нарязани кубчета тамагояки (вид японски омлет, който можете да замените с традиционния омлет със сирене).
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ