Регистрация

Свинско по филипински

Свинско по филипински
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 3834

Свинска кайма с ориз и китайски подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 220 г свинска кайма
  • 2 ч. л. соев сос
  • 2 ч. л. оцет
  • 2 ч. л. рибен сос
  • 2 ч. л. кафява захар (или обикновена захар)
  • 2 скилидки счукан чесън
  • 1 малка глава нарязан лук
  • черен пипер и сол
  • 2 яйца
  • зелен лук (по желание)
  • даши
  • задушен ориз (за предпочитане късозърнест)

Начин на приготвяне:

1. Приготввте маринатата като смесите оцета, соевия сос, рибения сос, кафявата захар, чесъна и солидно количество черен пипер и разбъркайте със свинската кайма. Оставете за малко да си почине.

2. Загрейте тиган с малко олио и запържете нарязания лук до покафеняване. Сложете и свинската кайма вътре и гответе докато месото се раздели и сготви.

3. Може да добавите и малко нарязан зелен лук, за да олекоти тежкото свинско. Можете да приготвите предварително и малко тамагояки (яйце с малко даши и захар). Навийте го докато се готви.

4. След това, в купа подредете слой желано количество ориз, покрийте със свинското и отгоре подредете нарязани кубчета тамагояки (вид японски омлет, който можете да замените с традиционния омлет със сирене).

 

Източник:www.opensourcefood.com

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 25-30 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта