Свински пържоли в сос с лук и гъби
Пържено свинско с гъби и лук в бульон.
Необходими продукти:
- 2 с.л. олио
- 4 свински пържоли по около 250 г всяка
- сол и черен пипер
- 30 г масло
- 200 г лук (около 2 глави лук)
- 250 г пресни печурки
- 2-3 скилидки чесън
- 2 с.л. брашно
- 500 мл бульон (месен, зеленчуков или гъбен; можете да разтворите кубчета във вода)
Начин на приготвяне:
1. В тиган с незалепващо покритие изсипете олиото и сгорещете добре на умерен огън.
2. Положете пържолките да се готвят. Поръсете със сол и пипер горната страна, след 5 минути обърнете и пак поръсете със сол и пипер. Върнете от първата страна, изключете огъня, захлупете с капак и оставете место да се готви и задушава докато дойде времето му. Ако котлонът изстива бавно, след 5 минути махнете тигана без да открехвате капака.
3. Лука и гъбите нарежете на полумесеци. Сгорещете на умерен огън маслото в друг тиган и изсипете лука. Гответе 3 минути при периодично бъркане, добавете гъбите и гответе още 3 минути.
4. Добавете намачкания чесън и поръсете брашното. Бъркайте 2 минути.
5. Залейте с бульона, като предварително го притоплите. Бъркайте докато брашното се разпадне, добавете сол и пипер, ако бульонът е без подправки, след това оставете да къкри 5 минути на умерен огън.
6. Прехвърлете пържолите в соса за 3 минути, след това обърнете и гответе още 3 минути. После можете да сервирате.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ