Регистрация

Свински пържоли в сос с горчица и чесън

Свински пържоли в сос с горчица и чесън
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 793

Задушени свински пържоли в горчичен сос с лук, чесън и брашно.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 сочни свински пържоли без кост
  • сол и пипер
  • 3 с.л. олио
  • 50 г масло
  • 2 глави лук
  • 5 скилидки чесън
  • клонка розмарин или 1/2 ч.л. сух розмарин
  • 3 ч.л. горчица
  • 1 с.л. брашно
  • 600 мл вряла вода
  • 3 дафинови листа
  • пресен магданоз

Начин на приготвяне:

1. Свинските пържоли обтрийте добре със сол и пипер и оставете настрана докато нарежете лука на кубчета и обелите скилидките чесън.

2. В голям тиган сгорещете олиото на силен огън и запържете пържолите за по 3 минути от страна. Извадете в отделна чиния.

3. Намалете огъня на умерен и в мазнината от тигана разтопете маслото. Запържете в него лука за 4-5 минути и пресирайте отгоре чесъна. Гответе и бъркайте още 1 минута.

3. Добавете розмарина и горчицата и размешайте. Поръсете брашното и бъркайте 2 минути. Залейте с врялата вода и размешвайте докато се получи сос без брашнени бучки. Овкусете със сол и пипер и изчакайте да кипне.

4. Върнете пържолите в тигана и положете дафиновите листа. Намалете на умерен към слаб огън, сложете капак и оставете да къкри 50 минути.

5. Поръсете с листа пресен магданоз и сервирайте. По желание поднесете с картофено пюре, бял ориз или хляб за топкане на горчичения сос.

 

Източник: YuTube/Dozus Cook

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта