Свински котлет с цитрусов сос
Свински котлет къкри в ябълково вино.
Необходими продукти:
- масло
- 1 свински котлет
- ½ зелена ябълка грени смит
- ½ глава лук
- 1 бутилка ябълково вино
- ½ ч. ч. пилешки бульон или вода
Начин на приготвяне:
1. Овкусете със сол и пипер котлета и го запържете в масло. Прехвърлете го в чиния и запържете в същата мазнина ябълката, чесъна и лука за около 3 до 5 минути или докато омекнат. Прибавете подпавки и сол и пипер на вкус.
2. Добавете половината бутилка ябълково вино и бульона. Върнете свинския котлет в тигана. Изчакайте да заври и оставете да къкри на слаб огън 15 минути.
3. Извадете котлета и прехвърлете лучената смес в кухненски робот (можете да използвате и купа и пасатор). Пасирайте за 1-2 минути докато се получи хомогенна смес. Върнете в тигана, включете на силна степен и добавете остатъка от ябълковото вино и малко нишесте. Разбъркайте до получаването на гладък сос. Овкусете със сол и пипер.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ