Свински котлет със сирене
Средно | Порции 2-4
| Видяна: 2512
Свински панирани хапки със сиренен пълнеж.
Необходими продукти:
- месо с дебелина около 1,5 - 2 см и голямо колкото длан
- 1/2 ч.л. лек соев сос
- 2 филии нарязано сирене (например чедар - или друго, по ваш избор)
- 1 яйце, разбито
- обикновено брашно за поръсване
- галета за покриване
- олио за пържене на маслена баня
Начин на приготвяне:
1. С чукче изтънете месото от двете страни до около 3 - 4 мм. То ще увеличи първоначалния си обем 1 1/2 до 2 пъти.
2. Овкусете месото с 1/2 ч.л. лек соев сос за 10 мин.
3. Сложете сиренето от едната страна на месото. Парчето сирене не трябва да достига до краищата на месото, защото при пърженето ще се разтопи и разтече.
4. Сгънете месото.
5. Поръсете с брашно.
6. Потопете в разбитото яйце.
7. Покрийте хубаво с галета.
8. Изпържете на маслена баня до златисто-кафяво.
9. Поднесете веднага.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 45 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ