Свински котлети с портокалов мармалад
Средно | Порции 4
| Видяна: 5557
Месо с мармалад - екзотично и вкусно.
Необходими продукти:
- 4 бр. свински котлети
- сол
- пипер
- 1 с. л. зехтин
- 4 с. л. мармалад
- 6 с. л. сос терияки
- 2 с. л. лъжици сусамово олио
Начин на приготвяне:
1. Подгответе свинските котлети като ги овкусите най-напред със сол и пипер. Втрийте подправките и от двете страни на всеки котлет.
2. Загрейте в тиган малко зехтин и запържете свинските котлети от всяка страна. Извадете ги от тигана.
3. Добавете в тигана мармалада, соса терияки и сусамовото олио и разбъркайте добре. Оставете соса да кипне и да се сгъсти.
4. Върнете свинските котлети в тигана и ги оставете да покъкрят и да попият от соса.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 35 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ