Свински котлети с плодов сос и чеснови картофи ала Таньо Шишков
Пържени свински пържолки с картофена гарнитура и заливка от нар.
С тази рецепта за печено прасенце Таньо Шишков честити Новата година на всички ентусиазирани кулинари и се включва в новогодишната кампания на ЛИДЛ за приготвяне на свинско месо, което е на промоция във веригата магазини от 29.12 до изчерпване на количествата. Вижте как да си сготвите вкусните мръвки по един леко екстравагантен и празничен начин.
Необходими продукти:
- 1,5 кг свинско месо (най-добре използвайте котлети)
- 600 г картофи
- 100 г масло (Шишков използва Pilos)
- 3-4 стръка прясна мащерка
- 5-6 скилидки чесън
- 3-4 с.л. зехтин (Готвачът сложи Promienna)
- 1 нар
- 20 мл гренадин
- 100 мл бяло вино (Таньо Шишков сипа Conde Noble)
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Нарежете свинското на пържолки и ги обтрийте със сол и черен пипер.
2. Сгорещете зехтина в тиган, наредете месото да се пържи за няколко минути в него и добавете вътре маслото и мащерката.
3. Обърнете свинското и го поливайте периодично с мазнината от дъното на тигана, като го оставите да се готви още 5 минути.
4. Пуснете картофите да се варят в подсолена вода.
5. Оставете месото да си почине за 10-тина минути след термичната обработка.
6. Извадете семената от нара като го разрежете на две части и го потупвате с домакинско чукче докато изпаднат или го потопите във вода и изчоплите с пръсти.
7. Сгорещете суха тенджера и в нея сипете семената от нар, виното и гренадина. Оставете да се редуцира соса за няколко минути.
8. Сварените картофи обелете, нарежете на хапки и запържете в тиган с няколко с.л. зехтин. Добавете чесън на вкус и гответе до получаването на коричка. След снемане от огъня, овкусете със сол и пипер.
9. Поднесете свинските котлети, залети със сос от нар и гарнирани с чесновите картофки.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ