Регистрация

Свински котлети с плодов сос и чеснови картофи ала Таньо Шишков

Свински котлети с плодов сос и чеснови картофи ала Таньо Шишков
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 3599

Пържени свински пържолки с картофена гарнитура и заливка от нар.

Оцени рецептата
Любима рецепта

С тази рецепта за печено прасенце Таньо Шишков честити Новата година на всички ентусиазирани кулинари и се включва в новогодишната кампания на ЛИДЛ за приготвяне на свинско месо, което е на промоция във веригата магазини от 29.12 до изчерпване на количествата. Вижте как да си сготвите вкусните мръвки по един леко екстравагантен и празничен начин.

Необходими продукти:

  • 1,5 кг свинско месо (най-добре използвайте котлети)
  • 600 г картофи
  • 100 г масло (Шишков използва Pilos)
  • 3-4 стръка прясна мащерка
  • 5-6 скилидки чесън
  • 3-4 с.л. зехтин (Готвачът сложи Promienna)
  • 1 нар
  • 20 мл гренадин
  • 100 мл бяло вино (Таньо Шишков сипа Conde Noble)
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Нарежете свинското на пържолки и ги обтрийте със сол и черен пипер.

2. Сгорещете зехтина в тиган, наредете месото да се пържи за няколко минути в него и добавете вътре маслото и мащерката.

3. Обърнете свинското и го поливайте периодично с мазнината от дъното на тигана, като го оставите да се готви още 5 минути.

4. Пуснете картофите да се варят в подсолена вода.

5. Оставете месото да си почине за 10-тина минути след термичната обработка.

6. Извадете семената от нара като го разрежете на две части и го потупвате с домакинско чукче докато изпаднат или го потопите във вода и изчоплите с пръсти.

7. Сгорещете суха тенджера и в нея сипете семената от нар, виното и гренадина. Оставете да се редуцира соса за няколко минути.

8. Сварените картофи обелете, нарежете на хапки и запържете в тиган с няколко с.л. зехтин. Добавете чесън на вкус и гответе до получаването на коричка. След снемане от огъня, овкусете със сол и пипер.

9. Поднесете свинските котлети, залети със сос от нар и гарнирани с чесновите картофки.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта