Свински джолан по немски
Свинско, което се маринова една седмица.
Необходими продукти:
- 1 свински джолан
- 1/2 с.л. италиански подправки (босилек, майорана, риган, розмарин, мащерка)
- 1 с.л. пет подправки на прах (звезден анасон, карамфил, канела, съчуански пипер и смлян копър)
- мащерка (по желание)
- смлян черен пипер
- 1 малка глава лук, нарязана
- 1 дафинов лист
- 1/2 чаша червено вино (I използва водка)
- 4 резена джинджифил
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. захар
Начин на приготвяне:
1. Смесете всички съставки (освен джолана) в купа и разбъркайте добре.
2. Измийте джолана, поставете го в купата и го оставете да се маринова 7 дни в хладилника (обръщайте го по веднъж всеки ден). Ако половин чаша вино не е достатъчна, добавете малко вода, така че джолана да е покрит до средата.
3. След 7 днис сварете джолана, заедно с маринатата във вода – кипнете и оставете да ври на слаб огън 45 минути (отстранете пяната, която се отделя при варенето).
4. Сложете сварения джолан в хладилника за още един ден.
5. Сервирайте с картофено пюре и кисело зеле.
Бележка: Осмозата е мощен процес, затова не слагайте прекалено много сол, иначе ще получите шунка.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ