Баница с кисело зеле и свински пръжки
Домашен зелник със свинско и готови кори.
Необходими продукти:
- Кисело зеле – количеството зависи от броя кори
- Кори за баница
- 1-2 ч.ч. свински пръжки
- Щипка черен пипер
- 5 с.л. олио
Начин на приготвяне:
Преди да започнете да задушавате киселото зеле, пробвайте дали не е много кисело и/или солено. Ако е така, го изкиснете. Важен е балансът, за да се получи добра баница.
Нарежете на ситно киселото зеле. Изстискайте излишната вода. Задушете пръжките с малко олио и добавете към тях киселото зеле. Задушавайте 20-30 мин. Към готовата плънка добавете и щипка черен пипер.
Взимате две кори и разпределяте върху тях 3 с.л. от сместа. Навивате ги и ги редите в тава.
Намазнявате с олио, вече подредени в тава кори и печете до готовност в предварително загрята на 180 градуса фурна. Баницата ще е готова, когато придобие приятен загар.
Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ