Регистрация

Свежа салата с пилешко и дресинг

Свежа салата с пилешко и дресинг
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 1908

Зелена салата с гриловано пилешко и сос от сметана и горчица.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 г пилешко филе (или колбас)
  • 1 глава червен лук
  • 1 червена сладка чушка
  • 1 жълта сладка чушка
  • връзка пресен лук
  • 1/2 глава айсберг (или друг вид зелени листенца по желание)

За дресинга:

  • 2 с.л. сметана
  • 1 с.л. горчица
  • 1 скилидка чесън
  • 1 с.л. балсамов оцет
  • сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Ако използвате сурово пилешко месо, го обтрийте със сол и пипер, покапете със зехтин и изпечете на наребрен тиган, плоча или барбекю. По-вкусно става с пържола от бут, но и с гърди е много апетитно. Можете да използвате и готов колбас като пражка шунка, пилешко роле, бекон. Всичко е по ваш вкус.

2. Изпеченото пилешко или колбаса нарежете на дълги не много тънки лентички. Дебелина от 1 см. е идеална.

3. Чушките почистете от семките и дръжките и нарежете на шайби или полумесеци. С червения лук направете същото и след това го смесете с чушките.

4. Листата зелена салата накъсайте.

5. Направете дресинга като просто смесите продуктите за него и добавите намачкания на паста чесън.

6. Подредете салатите в индивидуални порции като най-отдолу сложите накъсани зелени листенца, след това порсите смесените чушки и лук, после наредите резени месо. Най-отгоре поръсете наситнен пресен лук.

7. Сервирайте с дресинга.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта