Свежа салата с пилешко и дресинг
Зелена салата с гриловано пилешко и сос от сметана и горчица.
Необходими продукти:
- 300 г пилешко филе (или колбас)
- 1 глава червен лук
- 1 червена сладка чушка
- 1 жълта сладка чушка
- връзка пресен лук
- 1/2 глава айсберг (или друг вид зелени листенца по желание)
За дресинга:
- 2 с.л. сметана
- 1 с.л. горчица
- 1 скилидка чесън
- 1 с.л. балсамов оцет
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Ако използвате сурово пилешко месо, го обтрийте със сол и пипер, покапете със зехтин и изпечете на наребрен тиган, плоча или барбекю. По-вкусно става с пържола от бут, но и с гърди е много апетитно. Можете да използвате и готов колбас като пражка шунка, пилешко роле, бекон. Всичко е по ваш вкус.
2. Изпеченото пилешко или колбаса нарежете на дълги не много тънки лентички. Дебелина от 1 см. е идеална.
3. Чушките почистете от семките и дръжките и нарежете на шайби или полумесеци. С червения лук направете същото и след това го смесете с чушките.
4. Листата зелена салата накъсайте.
5. Направете дресинга като просто смесите продуктите за него и добавите намачкания на паста чесън.
6. Подредете салатите в индивидуални порции като най-отдолу сложите накъсани зелени листенца, след това порсите смесените чушки и лук, после наредите резени месо. Най-отгоре поръсете наситнен пресен лук.
7. Сервирайте с дресинга.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ