Сарми в тесто с кайма и ориз
Тестени сарми с ориз и кайма.
Доброджански сарми или сарми по доброджански показва Иван Звездев в канала си Кухнята на Звездев. Но това не са обикновените вързопчета в зелеви или лозови листа, а подобие на милинки или пирожки, защото външната обвивка е от тесто.
Първо се прави плънката като в сгорещено олио се запържват наситнени лук и морков. После се добавя оризът и се готви до кристалност. Следва да се овкуси с джоджен, сол, червен и черен пипер и да се добавят рендосани пресни домати. Остава само каймата. Тя се вкарва в тигана, когато вече е махнат от огъня и просто се разбърква без да се пържи.
Тестото се замесва само с брашно, сол и вода. След това се оставя да почине, разделя се на топки, а те се разточват на тънки кори. Във всяка от тях се поставя от плънката и се завива вързопче. Сармите се редят в намаслена тава. Сипва се около пръст вода и се покапват с мазнина. Остава само да се изпекат за 40 минути и после да се пръснат с малко вода и да починат, за да станат пръхкави. Кое как се прави - гледайте във видеото.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ