Сандвич с гъбен стек
Сандвич с печурка в масло.
Необходими продукти:
- 1 голяма печурка
- 1 с.л. размекнато масло
- 1 скилидка чесън, счукан
- 1/2 ч.л. нарязан пресен босилек
- 1/2 ч.л. нарязан пресен магданоз
- малко сух вермут (по желание)
- сок от пресен лайм или лимон
- сол и пипер на вкус
- питка хляб
Начин на приготвяне:
На маслото с чесън и подправки:
1. Счукайте фино чесъна и смесете с нарязаните подправки. Можете да добавяте каквито предпочитате подправки и аромати, като например розмарин или естрагон.
2. Смесете с размекнатото масло.
На сандвича:
1. Измийте и подсушете с кухненска хартия гъбата.
2. С остър нож изрежете пънчето в средата.
3. Намажете с чесновото масло цялата гъба отвътре.
4. Сложете в тавичка за печене с намазаната част нагоре и я оставете във фурната на 180 ºC.
5. След около 5 мин. я извадете и полейте със сухия вермут (по желание).
6. Върнете я във фурната за още 15 мин. или докато потъмнее и омекне навсякъде.
7. Междувременно срежете на две по дължина питка хляб със семена (например маково семе, слънчогледово или сусам). Не е нужно да я мажете с масло, понеже гъбата ще е достатъчно намаслена.
8. Извадете гъбата и я поръсете с малко сок от лайм или лимон.
9. Овкусете със сол и пипер.
10. Внимателно извадете гъбата от тавичката и я сложете в питката. Оставете всички сокове да попият в хляба и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ