Салса паяжина за Хелоуин
Разядка с авокадо и бобено пюре за Вси Светии.
Необходими продукти:
- 1 малка консерва червен боб
- 3 плода авокадо
- 1 домат
- 1/2 глава червен лук
- 1 с.л. лимонов сок
- сол и пипер
- 2 с.л. кетчуп, доматено пюре или лют сос
- 1/2 китка магданоз
- 1 малка купичка заквасена сметана
Начин на приготвяне:
1. Отцедете червения боб от водата на консервата и го намачкайте на пюре с вилица.
2. Направете гуакамоле като обелите и наситните домата, след това и авокадото, после нарежете на малки кубчета червения лук, на ситно магданоза, овкусите със сол и пипер и залеете с лимоновия сок.
3. Полученото гуакамоле смесете с бобеното пюре, добавете кетчуп, доматена салца и лют сос по желание, подправете отново със сол и пипер и разбъркайте хубаво. Получената смес разпределете и заравнете в плоска чиния.
4. Обелете и намачкайте с вилица останалите два плода авокадо. Овкусете със сол и пипер, разредете с 1 с.л. сметана, ако е необходимо и след това полученият крем заравнете върху бобената салца.
5. Разбъркайте останалата сметана, за да се втечни леко. Пресипете я в найлонов плик и отрежете едното му връхче. С така направения самоделен пош оформете кръгове от центъра към периферията на разядката. След това с клечка за зъби ги направете на паяжина като слагате клечката в средата и чертаете към външната част на ордьовъра. Получава се много красиво. По желание можете да си сложите и паяк, направен от маслинка.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ