Салата Цезар с айсберг и рулца от раци
Салата от айсберг с чери домати, морски дарове и майонезен сос.
Необходими продукти:
- 50 г филе маринована херинга (сельодка) - продава се и в насипната витрина на големите супермаркети
- 1 скилидка чесън
- 4 с.л. майонеза
- 1 ч.л. лимонов сок
- 50 мл вода
- 200 г айсберг
- 8-12 чери доматчета
- 16 рулца от раци
- 2-3 филии хляб
- 2-3 с.л. зехтин
- 30 г пармезан или 50 г кашкавал
- листата на 3-4 стръка магданоз
Начин на приготвяне:
1. Направете дресинга като смесите намачкания чесън със силно наситненото филе херинга, майонезата, лимоновия сок и водата. Разбъркайте.
2. Направете крутоните като нарежете хляба на кубчета, покапете със зехтин и запечете на фурна за 8-10 минути в предварително загрята печка на 180 градуса.
3. Измийте айсберга, отцедете добре от водата и разпределете в индивидуални порции или общо блюдо.
4. Измийте и разполовете чери доматите и украсете с тях върху айсберга. Отгоре залейте с половината дресинг.
5. Рулцата от раци нарежете косо и разпределете върху салатата. След това подредете крутони, покапете с останалия дресинг, рендосайте кашкавал или пармезан и на финала украсете с листенца магданоз.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ