Салата с чоризо, домати и сирене
Салата с пържен колбас и домати.
Бон Апети
Излъчен на 01.06.2018
Доматена салата с пържено чоризо, бяло сирене, пресен лук и магданоз правят Лора и Стоян, за да покажат едно различно предястие със странен вкус, което си заслужава да се опита. Комбинацията от италианската наденица и домати е класика, а добавките създадават свежест и профирност на ястието.
Първо чоризото се нарязва на шайби и се запържва с чесън на тиган. Налива се оцет щом хване апетитен загар и от двете страни и се маха от котлона, за да се охлади. Доматите се нарязват на кубчета, а шарени чери домати се разполовяват. Изсипват се в купа и към тях се добавят наситнени пресен лук и магданоз. В купата влизат и резените чоризо с все оцета. Подправя се със зехтин, сол и пипер. Разбърква се и се разпределя в индивидуални порции. Отгоре се поръсва с натрошено бяло сирене.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ