Салата с краставици и печени чушки
Каставица с чушки и чеснов дресинг.
Бон Апети
Излъчен на 27.06.2018
Лятна салата от печени чушки с хрупкава краставица и заливка от лимонов сок с чесън и чили правят Лора и Стоян. Това е веганско предястие, с което можете да изпиете чаша ракийка или пък просто да се порадвате на зеленчуците и леката храна в топлото време.
В тава се подпреждат всякакви шарени чушки, каквито откриете. Червени, жълти, оранжеви, зелени, резедави, люти, сладки. Покапвате със зехтин и запичате на фурна. След това оставяте под капак да се отпуснат. После белите и режете в купа.
А за да не губите време докато чушките се пекат, можете да направите останалата част от салатата. Краставиците се обелват, измиват и нарязват на едри кубчета. Магданозът се наситнява. Дресингър се приготвя като към намачкан в хаванче чесън със сол се добавя лимонов сок, чили на прах, суха мащерка и още сол. Обелените и нарязани на едро печени чушки се прибавят към краставиците, поръсва се магданоза, залива се с дресинга, разбърква се и салатата е готова - свежа, ароматна и леко пикантна.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ