Салата Сюрприз с месо, яйца и кашкавал
Ордьовър във формата на яйце със сини сливи, телешко, зеленчуци и жълто сирене.
Необходими продукти:
- 150 грама варено телешко
- 3 яйца - варени
- 150 грама кашкавал
- 100 грама сини сливи
- 3 кисели краставички
- 1 глава лук
- 100 грама варен грах (от консерва)
- 50-80 грама кедрови ядки по желание
- майонеза
- пресни билки и зелени листа
- олио
Начин на приготвяне:
1. Намазнете чаша или купа, която се разширява от дъното към отвора с олио и постелете плътно със стреч фолио, което да полепне по стените й и да остане аванс отвън.
2. Рендосайте кашкавала и яйцата заедно и ги смесете. Част от тях сложете на дъното на купата. Отгоре, но само в средата сложете наситнените сини сливи. Отстрани на тях поръсете с яйца и кашкавал.
3. Намажете с пласт майонеза. След това отново само в средата сложете наситненото варено телешко и киселите краставички на кубченца. Отстрани отново сложете от настърганата смес. Заравнете с майонеза.
4. На последния пласт сложете в средата наситнен лук и грах, отново отстрани яйца и кашкавал и накрая - майонеза.
5. Завържете най-отгоре стреч фолиото и оставете настрани за 40 минути.
6. Поднесете като на дъното на чиния поставите листа прясна салата, извадите образувалото се ордьоврено яйце от фолиото внимателно като го обърнете на обратно върху зеленината и след това нежно изтеглите фолиото.
6. По желание украсете с кедрови ядки и зеленина.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ