Салата със сурови гъби
Пресни гъби с мента и сос.
Бон Апети
Излъчен на 27.02.2018
Гъбена салата или пък брускета с пресни гъби правят Лора и Стоян, като ни показват един модерен начин за направа на гъбено ястие - без термична обработка. Не е толкова странно, ако се опитате да игнорирате факта, че ще хапвате сурови печурки - те са по-ароматни и по-сочни.
Гъбите се измиват, обелват и се взимат само шапчиците им. Подсушават се и се режат много на тънко. След това се изсипват в купа, където се овкусяват с наситнени пресни листенца мента, лимонова кора, лимонов сок, сол, пипер и зехтин. Разбъркват се и са готови за сервиране като предястие или гарнитура. Можете обаче да препечете намазан със зехтин хляб и да го обтриете със скилидка чесън. След това да сервирате ястието под формата на брускета.
Важно е обаче да знаете, че хората, които ще хапват сурови гъби трябва да имат здрав стомах, защото тази храна е трудносмилаема.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ