Салата от моркови с фъстъчено масло
Пресни моркови с фъстъчен сос.
Бон Апети
Излъчен на 28.05.2018
Морковената салата е полезно прихапване и доста витаминозно предястие, което можете да сготвите по стотици начини. Днес Лора и Стоян правят салата от моркови с леко азиатски привкус, като комбинират пресния зеленчук с лук, кориандър, фъстъчено масло и овкусители от Изтока. Получава се бърза, вкусна и полезна храна, която можете да обявите и за леко основно.
Морковите се обелват и след това се режат на лентички. Ако сте от мързеливите готвачи, можете да ги рендосате на едро. В купа се смесва фъстъчено масло с наситнен пресен лук, соев сос, оцет, сусамово олио, сос шрирача и захар. С така направения дресинг се заливат рендосаните моркови и се разбъркват.
Салатата се сервира в индивидуални купички, поръсена със семена черен сусам и пресни листенца кориандър.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ