Регистрация

Салата от моркови с фъстъчено масло



Салата от моркови с фъстъчено масло
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1346

Пресни моркови с фъстъчен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 28.05.2018

Морковената салата е полезно прихапване и доста витаминозно предястие, което можете да сготвите по стотици начини. Днес Лора и Стоян правят салата от моркови с леко азиатски привкус, като комбинират пресния зеленчук с лук, кориандър, фъстъчено масло и овкусители от Изтока. Получава се бърза, вкусна и полезна храна, която можете да обявите и за леко основно.

Морковите се обелват и след това се режат на лентички. Ако сте от мързеливите готвачи, можете да ги рендосате на едро. В купа се смесва фъстъчено масло с наситнен пресен лук, соев сос, оцет, сусамово олио, сос шрирача и захар. С така направения дресинг се заливат рендосаните моркови и се разбъркват.

Салатата се сервира в индивидуални купички, поръсена със семена черен сусам и пресни листенца кориандър.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта