Салата от моркови и червени чушки
Шарена салата с лимонов дресинг.
Необходими продукти:
- 5 моркова
- 3 червени сладки чушки
- 5 листа салата или маруля
- 2 с.л. соев сос
- сокът на 1 лимон
- сол на вкус
- 3 с.л. зехтин Extra Virgin
- магданоз по желание
Начин на приготвяне:
1. Измите морковите, обелете ги и ги нарежете на лентички надлъжно. Ако лентичките станат прекалено дълги, разделете ги на 2 или три части напречно. Така става много по-вкусно отколкото да го рендосате или оформите с мандолина. Наситнените зеленчуци изсипете в купа.
2. Следват чушките. Тях разполовете по дължина, почистете от семките и дръжката, измийте и нарежете по ширина на тънки ленти. Добавете в съда. По желание след разполовяването, можете да пуснете чушките във вряла вода за 10 секунди, за да омекнат леко. Преценете как би ви харесало повече.
3. Измийте листата зелена салата и ги накъсайте. Прибавете към останалите зеленчуци.
4. Размешайте зеленчуците, овкусете със соев сос и чак после ако има нужда, добавете и сол. Залейте с лимоновия сок и на финала със зехтин.
5. Сервирайте поръсено с наситнен пресен магданоз, ако искате салатата да е по-шарена. Съхранявайте в хладилник до момента на сервирането.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ