Регистрация

Салата от карфиол с моркови



Салата от карфиол с моркови
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2899

Салата от пресен карфиол с маслини, босилек, чушки и моркови.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 08.11.2017

Шарена и вкусна прясна салата с карфиол и много аромати правят Лора и Стоян като показват как се готви суров карфиол, без да е неприятен или натрапчив на вкус. Тук идеята е да се комбинират много зеленчуци в различни цветове, за да се получи идеална пъстрота. Добавят се силни овкусители с контрастиращи вкусове и аромати, за да се получи гъдел за небцето и наслада за езика. Тази салата е полезна и се връзва идеално като гарнитура към печено месо.

Приготвяме си голям съд, в който да сглобим салатата и започваме да го пълним с продуктите. Нарязваме на малки кубчета червена чушка и моркови, наситняваме босилек и магданоз, след това прибавяме елеганс от нарязани на ситно сушени домати в зехтин, каперси и маслини. После рендосваме карфиола, за да се получат малки трохички. Разбъркваме и овкусяваме - със сол и пипер, лимонова кора и лимонов сок. Поливаме със зехтин, разбъркваме отново и сме готови да поднесем апетитно здраве в чиния. Толкова шарено и вкусно!

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта