Салата от карфиол с моркови
Салата от пресен карфиол с маслини, босилек, чушки и моркови.
Бон Апети
Излъчен на 08.11.2017
Шарена и вкусна прясна салата с карфиол и много аромати правят Лора и Стоян като показват как се готви суров карфиол, без да е неприятен или натрапчив на вкус. Тук идеята е да се комбинират много зеленчуци в различни цветове, за да се получи идеална пъстрота. Добавят се силни овкусители с контрастиращи вкусове и аромати, за да се получи гъдел за небцето и наслада за езика. Тази салата е полезна и се връзва идеално като гарнитура към печено месо.
Приготвяме си голям съд, в който да сглобим салатата и започваме да го пълним с продуктите. Нарязваме на малки кубчета червена чушка и моркови, наситняваме босилек и магданоз, след това прибавяме елеганс от нарязани на ситно сушени домати в зехтин, каперси и маслини. После рендосваме карфиола, за да се получат малки трохички. Разбъркваме и овкусяваме - със сол и пипер, лимонова кора и лимонов сок. Поливаме със зехтин, разбъркваме отново и сме готови да поднесем апетитно здраве в чиния. Толкова шарено и вкусно!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ