Салата от грозде с ябълки, целина и майонеза
Салата от плодове с майонезен сос.
Необходими продукти:
- 100 г орехи
- 2 червени ябълки
- 4 стръка целина (около 160 грама общо)
- 400 г грозде
- няколко листа маруля/зелена салата
За дресинга:
- 6 с.л. майонеза
- 1/4 ч.л. черен пипер
- 1/2 ч.л. сол
- 2 с.л. лимонов сок
Начин на приготвяне:
1. Направете соса като разбъркате добре съставките за него.
2. Орехите запечете за 5 минути на сух тиган на умерен огън. След това нарежете с нож.
3. Целината нарежете на ситно на пряко през стръковете.
4. Измийте горздето, разполовете зърната и ги изсипете при целината.
5. Ябълките почистете и нарежете на малки кубчета. Прибавете към салатата.
6. Залейте с дресинга и разбъркайте. Поръсете орехите, опитайте дали има нужда от още сол и разбъркайте финално.
7. Поднесете върху цели листа маруля.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ