Салата Коб с бекон, пиле, яйце и Рокфор
Пищна салата с два вида месо, синьо сирене и листни зеленчуци.
Необходими продукти:
- 2 варени яйца
- 100 г бекон на тънки ленти
- 250 г пилешки гърди
- сол и пипер
- 100 г салата романо (може да замените с маруля, обикновена салата, копф)
- 1/2 авокадо
- 5-6 чери домата
- 1/4-1/2 глава червен лук - около 30 г
- 50 г синьо сирене тип Рокфор
За дресинга:
- 10 г червен лук
- 1 ч.л. горчица
- 1/3 ч.л. сол
- 1/4 ч.л. млян черен пипер
- 1,5 с.л. оцет
- 2 с.л. студено пресован зехтин
Начин на приготвяне:
1. Бекона нарежете на лентички и изсипете в сух тиган. Сложете на котлона и пуснете на умерен огън. Гответе и бъркайте докато се посгърчи. Яйцата сварете до желаната твърдост - не преварявайте.
2. В тигана от готвенето на бекона сложете пилешките гърди. Поръсете горната страна със сол и пипер и гответе между 4 и 6 минути от страна - зависи от дебелината. Не мърдайте след като залепите за тигана. След обръщане поръсете със сол и пипер и от изпечената страна. Готовите меса прехвърлете на дъска, за да почиват и да се охладят.
3. Измийте зелените листа салата и ги накъсайте на дъното на голяма чиния или в индивидуални порции. Пилешкото разрежете на лентички и добавете отгоре. Встрани от него разпределете разполовени чери домати, нарязано на ленти авокадо, червен лук на полумесеци и яйца на четвъртини. Отгоре поръсете с бекона и разпределете кубчета синьо сирене. Плейтването на тази салата изисква фантазия, за да е наистина красиво.
4. Направете дресинга като наситните силно червения лук и го смесите и разбъркате с останалите компоненти за соса. Залейте салатата и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ