Регистрация

Салата Коб с бекон, пиле, яйце и Рокфор

Салата Коб с бекон, пиле, яйце и Рокфор
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 817

Пищна салата с два вида месо, синьо сирене и листни зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 варени яйца
  • 100 г бекон на тънки ленти
  • 250 г пилешки гърди
  • сол и пипер
  • 100 г салата романо (може да замените с маруля, обикновена салата, копф)
  • 1/2 авокадо
  • 5-6 чери домата
  • 1/4-1/2 глава червен лук - около 30 г
  • 50 г синьо сирене тип Рокфор

За дресинга:

  • 10 г червен лук
  • 1 ч.л. горчица
  • 1/3 ч.л. сол
  • 1/4 ч.л. млян черен пипер
  • 1,5 с.л. оцет
  • 2 с.л. студено пресован зехтин

Начин на приготвяне:

1. Бекона нарежете на лентички и изсипете в сух тиган. Сложете на котлона и пуснете на умерен огън. Гответе и бъркайте докато се посгърчи. Яйцата сварете до желаната твърдост - не преварявайте.

2. В тигана от готвенето на бекона сложете пилешките гърди. Поръсете горната страна със сол и пипер и гответе между 4 и 6 минути от страна - зависи от дебелината. Не мърдайте след като залепите за тигана. След обръщане поръсете със сол и пипер и от изпечената страна. Готовите меса прехвърлете на дъска, за да почиват и да се охладят.

3. Измийте зелените листа салата и ги накъсайте на дъното на голяма чиния или в индивидуални порции. Пилешкото разрежете на лентички и добавете отгоре. Встрани от него разпределете разполовени чери домати, нарязано на ленти авокадо, червен лук на полумесеци и яйца на четвъртини. Отгоре поръсете с бекона и разпределете кубчета синьо сирене. Плейтването на тази салата изисква фантазия, за да е наистина красиво.

4. Направете дресинга като наситните силно червения лук и го смесите и разбъркате с останалите компоненти за соса. Залейте салатата и поднесете.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта