Салата за гости с ряпа, лук и яйца
Ордьовър с репички, лучена запръжка, майонезен сос и украса с чушка.
Необходими продукти:
- 2 репи
- 5 глави лук
- 60 мл растителна мазнина
- 2 яйца
- 1 червена чушка
- 2 с.л. майонеза
- стрък пресен лук
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Обелете репите и ги накиснете в студена вода за 1 час, за да си пуснат неприятната на вкус жилка, ако имат такава. След това ги рендосайте на едро ренде и подправете с малко солчица.
2. Наситнете лука и го запържете до златисто в сгорещената мазнина. Осолете на вкус.
3. В купа изсипете лука, рендосаните репи, сварените яйца - обелени и нарязани на кубчета и майонезата. Разбъркайте хубаво.
4. Тъй като салатата в този вид е леко неугледна, украсете я с наситнен пресен лук, кубчета червена чушка и орнаменти, направени от ряпа, варени яйца или други зеленчуци, каквито имате под ръка. Сега вече ястието е готово да ви представи пред семейството и гостите, които да си хапнат една вкусна салатка, ордьовър или разядка.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ