Регистрация

Салата за гости с ряпа, лук и яйца

Салата за гости с ряпа, лук и яйца
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 2972

Ордьовър с репички, лучена запръжка, майонезен сос и украса с чушка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 репи
  • 5 глави лук
  • 60 мл растителна мазнина
  • 2 яйца
  • 1 червена чушка
  • 2 с.л. майонеза
  • стрък пресен лук
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

1. Обелете репите и ги накиснете в студена вода за 1 час, за да си пуснат неприятната на вкус жилка, ако имат такава. След това ги рендосайте на едро ренде и подправете с малко солчица.

2. Наситнете лука и го запържете до златисто в сгорещената мазнина. Осолете на вкус.

3. В купа изсипете лука, рендосаните репи, сварените яйца - обелени и нарязани на кубчета и майонезата. Разбъркайте хубаво.

4. Тъй като салатата в този вид е леко неугледна, украсете я с наситнен пресен лук, кубчета червена чушка и орнаменти, направени от ряпа, варени яйца или други зеленчуци, каквито имате под ръка. Сега вече ястието е готово да ви представи пред семейството и гостите, които да си хапнат една вкусна салатка, ордьовър или разядка.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта