Регистрация

Руски ордьовър с колбас, гъби и ананас

Руски ордьовър с колбас, гъби и ананас
Лесно   |   Порции 3-5   |   Видяна: 1152

Редена салата с шунка, варени яйца, ананас, киви и майонезен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г колбас (шунка, бекон, пилешко роле)
  • 250 г гъби от консерва
  • 1 глава лук
  • 4 варени яйца
  • 1 консерва ананас
  • 2 твърди кивита
  • 200 г майонеза
  • сол и пипер на вкус
  • 1 с.л. оцет

Начин на приготвяне:

1. Нарежете колбаса на малки кубчета.

2. Лука почистете и наситнете, след което залейте с 150 мл хладка вода и лъжицата оцет. Оставете настрани за 10-тина минути, след това отцедете хубаво водата.

3. Варените яйца обелете и рендосайте.

4. Отцедете ананаса и гъбите от соса на консервите и ги нарежете на кубчета.

5. Кивитата извадете с помощта на чаена лъжичка или лъжичка за диня. Най-красиво става като се оформят на малки топчици.

6. Наредете по желание салатата на слоеве като започнете първо с колбаса, после майонеза, лук, следва пак майонеза, после яйцата и отново майонеза. Разбира се, можете и просто да смесите всичко заедно, да посолите и опиприте на вкус и да украсите с плодове и гъби накрая.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта