Руски картофленки или печени рьощи
Печени картофени топчета с лук и яйца.
Необходими продукти:
- 400 г картофи
- 1 глава лук
- сол и пипер
- 2 с.л. олио
- 1 яйце
- 1 с.л. брашно
- копър или пресен лук за поръсване по желание
Начин на приготвяне:
1. Обелете картофите, измийте ги и ги рендосайте на едро ренде.
2. Лука наситнете и запържете до злаисто в 1 с.л. олио
3. Изсипете лука при рендосаните картофи, добавете яйцето, 1 с.л. олио, сол и пипер и брашното. Разбъркайте.
4. Застелете тава с хартия за печене и сгорещете фурната на 180 грдуса. Гребвайте с лъжица от сместа и редете в тавата с отстояние.
5. Печете до светло златист цвят - около 20 минути.
6. По желание поднесете с горчичен, майонезен или доматен сос и поръска от наситнен пресен копър или лук.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ