Регистрация

Руска салата с царевица и пилешко

Руска салата с царевица и пилешко
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 804

Руско мезе от пържено пилешко с варени картофи и яйца, кисели краставички и консерва царевица в майонезен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходимми продукти:

  • 300 г картофи
  • 3 яйца
  • 300 г пилешко филе
  • 2 скилидки чесън
  • 2 с.л. соев сос
  • 200 г печурки - пресни
  • 4 с.л. олио
  • сол и пипер
  • 100 г кисели краставички
  • 2-3 стръка пресен лук
  • 1 консерва царевица
  • 100 мл майонеза

Начин на приготвяне:

1. Картофите измийте и сложете небелени в тенджера. Добавете и яйцата и залейте с вода. Засечете 8 минути след кипване и извадете яйцата. Картофите оставете да се сварят.

2. През това време нарежете пилешкото на малки парченца и изсипете в купа. Добавете намачкания чесън и соевия сос. Разбъркайте и отавете да се маринова.

3. Отцедете консервата царевица и изсипете зърната в купа. Добавете наситнения пресен лук и наситнените кисели краставички като си заделите перца от лука за поръсване при поднасяне.

4. Нарежете гъбите на кубчета. Сгорещете 2 с.л. олио в тиган и ги запържете докато водата им се изпари и хванат загар. Овкусете със сол и пипер. Пресипете ги в купата.

5. В същия тиган добавете още 2 с.л. олио и запържете пилешките хапчици. Прехвърлете при останалите продукти.

6. Обелете картофите и яйцата и ги нарежете на ситно. Обединете с останалите компоненти на предястието, залейте с майонезения сос и разбъркайте. Приберете в хладилник до момента на поднасяне.

 

Източник: YouTube/Вкусни идеи от Натали

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта