Регистрация

Рулца от моркови с пармезан

Рулца от моркови с пармезан
Лесно   |   Порции 12 броя   |   Видяна: 1102

Печени моркови с пармезан и билки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 100 г пармезан или друго жълто сирене
  • 10-15 стръка магданоз
  • 1 ч.л. черен пипер на прах
  • 6 големи моркова (ще е по-ефектно, ако си намерите по два от различните цветове - оранжев, черен и бял)
  • сол и пипер
  • зехтин

Начин на приготвяне:

1. Рендосайте жълтото сирене на ситно ренде.

2. Наситнете магданоза, добавете към жълтото сирене, поръсете черния пипер и разбъркайте.

3. Морковите нарежете на лентички по дължина. Дебелината на лентите трябва да е около 0,5 до 1 см. Сложете лентите в купа, поръсете със сол и пипер, разбъркайте и пуснете в микровълновата за една минута, за да омекнат.

4. Малки купички за мъфини намажете щедро със зехтин. Взимайте пъво големи (отрязани от средата на моркова) лентички и ги навивайте по външната страна на формичките. По-малките навивайте на рулца в по-вътрешната част. Трябва да се получат сравнително плътни рулца, като ги запълвате отвън - навътре.

5. Отгоре сложете щедро количество от пармезановата смес.

6. Запечете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20-тина минути. След това изчакайте пет минути да се охладят, извадете и поднесете.

 

Източник: YouTube/Tasty

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта