Рулца от моркови с пармезан
Печени моркови с пармезан и билки.
Необходими продукти:
- 100 г пармезан или друго жълто сирене
- 10-15 стръка магданоз
- 1 ч.л. черен пипер на прах
- 6 големи моркова (ще е по-ефектно, ако си намерите по два от различните цветове - оранжев, черен и бял)
- сол и пипер
- зехтин
Начин на приготвяне:
1. Рендосайте жълтото сирене на ситно ренде.
2. Наситнете магданоза, добавете към жълтото сирене, поръсете черния пипер и разбъркайте.
3. Морковите нарежете на лентички по дължина. Дебелината на лентите трябва да е около 0,5 до 1 см. Сложете лентите в купа, поръсете със сол и пипер, разбъркайте и пуснете в микровълновата за една минута, за да омекнат.
4. Малки купички за мъфини намажете щедро със зехтин. Взимайте пъво големи (отрязани от средата на моркова) лентички и ги навивайте по външната страна на формичките. По-малките навивайте на рулца в по-вътрешната част. Трябва да се получат сравнително плътни рулца, като ги запълвате отвън - навътре.
5. Отгоре сложете щедро количество от пармезановата смес.
6. Запечете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20-тина минути. След това изчакайте пет минути да се охладят, извадете и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ